Ecclestone sajnálja Pistoriust, és nincs szüksége fiatal F1-szurkolókra

2014.11.14. 14:25

Bernie Ecclestone szerint a Forma–1-nek semmi szüksége fiatal rajongókra, nehéz őket megérteni, nincs elég pénzük, amúgy sem nekik hirdetik a termékeket.

Minderről a Campaign Asia-Pacificnak adott interjúban beszélt az F1-vezére. „Sokkal inkább szükség van mondjuk egy hetvenéves szurkolóra, aki tele van pénzzel. Éppen ezért nincs értelme megcélozni a fiatalokat, ha a marketingesek ezt szeretnék, akkor inkább a Disney-vel veszik fel a kapcsolatot, és nem a Forma–1-gyel" - mondta a 84 éves Ecclestone. Azt is elmondta, számára a közösségi média egy teljesen megfoghatatlan dolog, és azt sem érti, mit akarnak valójában az élettől a mai fiatalok. 

Majd felsorolt egy rakás nagynevű F1-szponzort, akinek esélye sem lenne eladni a termékét egy 15 vagy 16 éves szurkolónak.

De nem ez az egyetlen érdekes része az interjúnak, Ecclestone ugyanis a nemrég bebörtönzött Oscar Pistoriusról is sajnálkozva beszélt. Párhuzamot is vont az öt év börtönre ítélt sportoló ügye és a Marussia, valamint Caterham helyzete között. 

„Senkinek nem fog hiányozni ez a két csapat, mert nem tartoznak az élvonalhoz. Az emberek csak azért hallják a csapatok neveit, mert probléma van velük. Ha valaki szeretné, hogy elismerjék, akkor tegyen is érte valamit. Ott van például szegény Oscar Pistorius. Sokkal nagyobb figyelmet kapott a gyilkossági ügye óta, mint amikor érmeket nyert" - mondta Ecclestone. 

Szerinte a csapatoknak tudatosabban kell költekezniük, és az anyagi problémával küzdő csapatok elkerülhették volna a bajt.