A Lauda–Prosthoz lesz hasonló a Hamilton–Rosberg-ütközet

2014.11.18. 11:54

„Ha visszatekintünk a szezonra, mindkét versenyző volt fent és lent, és nagyszerűen jöttek vissza a csalódásokból. Természetesen az egyikük szörnyen keserű lesz, a másikuk boldog. Abban a pillanatban még nem lesz nekik nyilvánvaló, de hosszú karrier áll előttük, és bizonyították, hogy a jövőben is képesek lesznek hasonló teljesítményre” – harangozta be a hétvégi, vb-címről döntő Hamilton–Rosberg-ütközetet mercedeses főnökük, Toto Wolff.

Vagyis szerinte, bárki veszíti is el a szoros csatát, a jövőben újra dobhat, mert mindkettő klasszis. (Azt nem tette hozzá, hogy azért is, mert a Mercedes valószínűleg 2015-ben is az élen lesz.)

Hamilton 17 ponttal vezet, és másodikként befutva is bajnok, Rosberg így akkor sem örülhet biztosan, ha megnyeri Abu-Dzabit.

Wollf a 30 évvel ezelőtti, legeslegszorosabb finishez hasonlította kettősének befutóját: „Nézzék meg az 1984-es Lauda–Prost-csatát, amikor Niki a harmadik címét nyerte, Prost kikapott, majd aztán négy világbajnokságot nyert. Egy toppilóta mindig képes ismét közel kerülni a győzelemhez, és mindkét srácunk pontosan azt bizonyította, hogy toppilóta.”

Abban az évben Lauda fél ponttal verte Prostot a világbajnokságért, ennél kisebb különbség sosem volt.

Wolff kiemelte még, hogy kötelességük kifogástalan autót biztosítaniuk versenyzőiknek: „Most már csak rajtunk áll, hogy ez az izgalmas év a megfelelő módon záruljon le, és a pályán dőljön el Lewis és Nico között a verseny."