Megy a dupla pont a szemétbe

2014.11.18. 15:30

Jövőre szinte biztosan törlik az utolsó futamos duplázást a Forma-1-ben, értesült az Autosport. Bernie Ecclestone már nyáron arról beszélt, hogy aligha tartják meg az ellentmondásos rendszert, majd múlt héten megerősítette, mielőbb megszabadulna tőle.

A brit magazin úgy tudja, a hétvégi szezonzáró verseny utáni napokban a csapatok összeülnek, és ejtik a dupla pontot, amit aztán formálisan a Motorsport Világtanács erősít majd meg.

Lewis Hamilton 17 ponttal vezet Nico Rosberg előtt a világbajnokságban, és már egy abu-dzabi hatodik hellyel bajnok lenne, ha nem lenne a dupla pontozás. Így csak a második hely jelent neki biztosan világbajnokságot.

Toto Wolff Mercedes-főnök már többször aggódott az igazságtalan szabály miatt, most pedig azért, mert tart egy esetleges technikai hibától, ami könnyen elveheti a címet Hamiltontól.

"Egyértelmű, hogy rémálom lenne, ha Lewis lerobbanna. Azt akarjuk, hogy egyenes és sportszerű küzdelemben dőljön el a bajnokság, ne kiesés miatt. Reméljük, nem a dupla pont dönt" - mondta az Autosportnak Wolff, aki természetesen szintén törölné a duplázást, amint lehet.

Hamilton 10 futamot nyert idén, Rosberg ötöt, eddig, egyértelmű, hogy az angol éve volt 2014, ami mégis arról maradhat felejthetetlen, hogy a végén mégsem ő nyer.