Jules Bianchit visszavitték Franciaországba

2014.11.19. 17:04

hírt twittelt szerda délután öt óra körül a SkySports: "Jules már nincs mesterséges kómában, és visszaszállították Franciaországba".

Percekkel később a weboldalukon bővebbet is közöltek: sajnos még mindig nincs magánál, de már mesterségesen nem altatják, vagyis jelenleg is kritikus, kómás az állapota.

A 25 éves pilóta mostantól a Nizzai Központi Egyetemi kórházban fekszik, a család szerda délután közleményt adott ki róla.

"Majdnem hét héttel szuzukai balesete után bejelenthetjük, hogy Jules nagyon fontos lépésen van túl. Nincs már mesterséges kómában, amibe röviddel a balesete után helyezték, ám még mindig nincs magánál. Segítség nélkül lélegzik viszont, és életfunkciói stabilak, ennek ellenére továbbra is kritikus a besorolása. Kezelése új szakaszba ér, amiben agyfunkcióit próbálják javítani. Naurólógiailag kondíciója stabil. A szituáció még mindig komoly, de megfelelően stabil ahhoz, hogy visszaszállíthattuk a hazájába, kedd éjjel érkezett meg."

Jules Bianchi, a Marussia versenyzője október 5-én, a Japán GP-n szenvedett balesetet. Azonnal életmentő agyműtétet hajtottak rajta végre, pár nap után állapota kritikusból kritikus, de stabilra javult. Ennek ellenére továbbra is életveszélyben volt.

Néhány hete egy olasz oldal azt írta, hamarosan átszállíthatják Japánból Európába, de ezt másnap a családja cáfolta, azt mondták legutóbb, állapota változatlan. Ez volt október 30-án, azóta nem jött róla új hír, mostanáig.