Vettel: Kimivel könnyebb, mint bárkivel

2014.11.21. 13:30

Egy csapatba kerülnek a haverok jövőre a Forma-1-ben, csütörtökön lett hivatalos, hogy Sebastian Vettel Kimi Raikkönen mellé szerződik, a Ferrarihoz. A finn már egy hónapja üdvözölte új csapattársát, majd újra arról beszélt, mennyire jó lesz.

Vetteltől azt kérdezte Heikki Kulta finn újságíró, neki könnyebb lesz-e Raikkönen mellett, mint bárki mással?

"Igen. Szerintem ő is ezt felelné, ha megkérdeznék. Legalábbis eddig ezt mondta nekem!" - nevetett Vettel a hivatalos sajtótájékoztatón, Abu-Dzabiban. (Raikkönen is ezt mondta, persze.)

A négyszeres bajnok meg is magyarázta: "Hogy miért? Mert valószínűleg Kimi a legkevésbé bonyolult versenyző a mezőnyben. A képességeit tekintve, ember nincs, aki benne kételkedne, engem is beleértve, az emberi oldalt nézve pedig, Kimi nagyon egyenes figura. Semmiféle komplikációra nem számítok kettőnk között, mert jó a viszonyunk, de még inkább azért, mert tiszteljük egymást, ami nélkülözhetetlen a mi helyzetünkben."

Vettel érkezését a Ferrarihoz nem csak Raikkönen, de a csapatfőnök Marco Mattiacci is üdvözölte, a SkySports a pénteki első szabadedzés közben ezt a mondatot emelte ki tőle: "Sebastian Vettel olyan csapatszellemet hoz, ami felbecsülhetetlen értékű".

A skyosok szerint ez egyértelmű üzenet a távozó Fernando Alonsónak.