Mindkét pilótáját kidobhatja a McLaren

2014.11.22. 15:49

A szombati időmérő előtt kapta el egy rövidke interjúra Martin Brundle, a Sky szakértője Ron Dennist, a McLaren korábbi csapatfőnökét, akit természetesen a 2015-ös pilótapárosról faggatott.

Brundle egyből gratulációval kezdte Fernando Alonso megszerzése kapcsán, de Dennis elviccelte a felvetést, továbbra is csak annyit mondanak a McLaren részéről, hogy december 1-ig nem jelentenek be semmit, úgyhogy nem tudja, milyen pilótáról beszél Brundle.

Korábbi versenyzője persze nem hagyta annyiban, harapófogóval próbált valamit kihúzni Dennisből, aki ellenállt. Brundle felvetette, hogy exfőnöke mindig akkor volt igazán sikeres, amikor két nagyon tapasztalt versenyzővel (Senna–Prost, Prost–Lauda, Hamilton–Button) dolgozhatott, így most a Button–Alonso párossal lehetne a legjobb, mire konkrétumok helyett inkább csak még több bizonytalanságot kapott válaszul: Dennis ugyanis felvetette, hogy bár a többség azt hiszi, három ember között gondolkodhatnak, de lehet, hogy valójában négy között. Alonso helye biztos, akkor is, ha Dennis hallgat róla, Kevin Magnussen vagy Jenson Button lehet a csapattársa, illetve a negyedik ember.

Brundle szerint ő Stoffel Vandoorne, a McLaren egyik ifjú tehetsége. A 22 éves belga jelenleg a GP2-ben versenyez, az utolsó futam előtt harmadik a pontversenyben, ráadásul Abu-Dzabiban sorozatban negyedszer szerezte meg a pole-t.

A McLaren-csapatfőnök ezt sem kommentálta semmivel, mint ahogy annak sem ült fel, hogy Brundle szerint lehet, hogy Magnussent választja Button helyett. Dennis annyival zárta le az egészet, hogy még nincs döntés a 2015-ös pilótáikról, úgyhogy ne is faggassák.

Az már nem az interjún derült ki, hanem a McLaren későbbi közleményéből, hogy a jövő heti teszten mindkét nap Vandoorne vezeti majd az élesben bemutatkozó McLaren-Hondát, ez pedig árulkodó jel lehet, hogy nem valamelyik idei, tapasztalt versenyzőjükre bízzák a 2015-ös kocsit, hanem a 22 éves GP2-es tehetségre.