Törték-zúzták egymást a Forma-E futamon

2014.11.22. 09:37

A malajziai Putrajayában rendezték a Forma-E első szezonjának második futamát, és az már az időmérő alapján is valószínűnek tűnt, hogy gondot jelenthet majd a városi pályán a rendkívül rossz tapadás.

Jaime Alguersuari már az időmérőn megtörte a kocsiját, amikor falnak csapódott, majd a futamon rögtön az első körben több kisebb baleset is történt. Katherine Legge Michela Cerrutiba csúszott bele, miattuk be is kellett hívni a Safety Cart, de nem sokkal előttük a futamon debütáló Matthew Brabham is koccanást okozott, ő Nick Heidfeldbe ment bele.

Forma-E, maláj futam, első kör balesetei

Cerruti ki is esett egyből, a többiek tovább tudtak menni, de Heidfeldnek nem volt szerencséje. A első, pekingi futamon az utolsó kanyarban esett ki, most pedig Franck Montagny lökte egy fordulónál a falba, így ezúttal is kiesett.

Montagny kiüti Heidfeldet

Nelsinho Piquet sem úszta meg baleset nélkül a versenyt, ő Jarno Trullival akadt össze, előbbi ki is esett, utóbbi folytatni tudta, míg Bruno Senna csak azért nem került a kiesők közé, mert az utolsó körben vágódott a falba, így befejezettnek tekintették a versenyét.

Bruno Senna balesete az utolsó körben

Ami a versenyt illeti, hiába volt nico Prost a leggyorsabb az időmérőn, a pekingi futamon okozott balesete miatt 10 hellyel hátrábbról kellett indulnia. A jó rajt után Sam Bird a negyedik körben vette át a vezetést, egyre jobban leszakította a mezőnyt, de az autócsere után nem az élre állt vissza. Ekkor az a Daniel Abt vezetett, aki komolyan beragadt a rajtnál, és ahogy az eleje, úgy a futam vége sem sikerült túl jól neki: egyszerűen kifogyott az energia a kocsijából, így a végén csigalassúsággal gurult be, az első helyről a tizedikre visszaesve.

Mögötte Sam Bird örökölte meg az első helyet, a második Lucas di Grassi, a harmadik pedig Sebastien Buemi lett.

Két futam után Lucas di Grassi vezeti a vb-pontversenyt 43 ponttal, mögötte Sam Bird jön 40-nel, míg a harmadik helyen négyes holtversenyben Franck Montagny, Nico Prost, Karun Chandhok és Jerome d'Ambroiso áll 18 ponttal. A csapatoknál az Audi Sport ABT az első 45 ponttal, a Virgin Racing 44-gyel a második, míg a harmadik az e.Dams 33-mal.

Záporoztak a büntetések a futam után

Nick Heidfeldet utólagosan kizárták, mert az autócserét nem a kijelölt területen belül hajtották végre, így a 19. helyét nem tudja majd leírni a szezon végén. A Trulli csapatot 5000 euróra büntették, amiért a reggeli edzésen úgy engedték ki a pályára Michela Cerrutit, hogy a kocsiján az egyik kerék nem megfelelően volt rögzítve.

A harmadik büntetést Katherine Legge kapja majd az első körben történt baleset okozása miatt, ahogy Nico Prost az első futam után, úgy ő is 10 rajthelyes visszasorolást kapott.