F1: Kértem egy Black Johnnie-t, 10 ezer a shot, a magyar pincér ingyen adta

2014.11.23. 19:00

Véget ért Abu-Dzabiban a Forma-1-es szezon, Lewis Hamilton lett a világbajnok, de a hétvégének még nincs vége: a The Who lép fel vasárnap este, nagy koncert zárja az eseményt.

Az angolok már enélkül is ünnepelnek persze, bár ünnepeltek már napokkal ezelőtt is, kedvencük sikere csak kicsit tudta már növelni az örömüket.

"Előbb beszállt három angol a liftbe, úgy be vannak rúgva, hogy mielőtt elindult volna a lift, kinyilt megint az ajtó, mert valaki megnyomta a gombot, azok meg kiszálltak" - írta le a hangulatot egy magyar a helyszínről.

Abu-Dzabiban és az arab világban elméletileg nem lehet alkoholhoz jutni, mert tiltja a vallás, és a fogyasztása illegális - de nem a Forma-1 ideje alatt. Meg kell persze fizetni: "3700 forint átszámítva egy sör, az egyik helyen kértem egy Black Johnnie-t, 10 ezer. De a magyar pincér nekem ingyen adta".

A verseny valójában csak körítés, az egész négy nap egy óriási parti, amint halljuk, nem kevés magyar résztvevővel.

"Hat hotel van a szigeten, mindben bulik vannak. A bulizók nagy része, főleg a nők, nem is mennek a verenyre, csak a 3-4 nap parti miatt vannak itt. Vicces, hogy csütörtökön már látsz egy-két lányt a medenceparton, pénteken 5-6, szombat-vasárnap már nem is látsz mást. Egész délután megy a zene, és a medence mellett meg a teraszokon is bulizik mindenki. Négyre már részegek."

Van azért, akit a verseny is érdekel, és nagyon követi az eseményeket. "Előttem ült egy srác, talpig Vettel-szerelésben. Vége lett a futamnak, kivette a táskából a Ferrari-sapkát, és feltette" - mesélte ismerősünk, hogyan alkalmazkodott azonnal kedvence csapatváltásához a rajongója.

A gazdagság elképesztő, a BMW már gyenge márkának számít, a hotelek előtt Ferrarik, Lamborghinik, Rolls Royce-ok, Bugattik és Bentleyk parkolnak. És egy egész furcsa kreációról is kaptunk képet, ez sem kétfillér lehet: