Hamilton: Ross Brawn vett meg

2014.11.25. 15:02

Csak bő két éve volt, hogy Lewis Hamilton bejelentette, a McLarentől a Mercedeshez szerződik. Döntését rengetegen megkérdőjelezték, nem értették, miért megy egy élcsapattól egy közepeshez. Akkoriban a McLaren kifejezetten jó volt, a szezon végére még a Red Bullnál is jobb volt Hamilton és Button autója, ő mégis úgy döntött, kiszáll.

Még két éve sincs, hogy először F1-es Mercedest vezetett, és máris világbajnok lett.

"Kiváló éve volt Lewisnak, 11 versenyt nyert, megnyertük a világbajnokságot. Különösen büszke vagyok, mert két és fél éve én kértem rá, hogy hagyja el a McLarent, és csatlakozzon a Mercedeshez. Azt kérdezte, mikor leszünk versenyképesek? Garantálom, hogy világbajnok leszel, feleltem neki, és két évvel később meg is van. Örülök, hogy betartottam az ígéretem" - mesélte most Niki Lauda, a Mercedes egyik vezetője, akinek nagy szerepe volt Hamilton megszerzésében.

"Sokszor beszéltem Nikivel telefonon, a találkozásunk pozitív volt, megerősítette az első beszélgetést. Olyan csapatba akartam kerülni, ami képes fejlődni, és hogy máris elértük, az csodálatos" - mondta a világbajnok, és azt is kifejtette, milyen első beszélgetésre gondol.

Nem Lauda volt ugyanis, aki elcsábította őt a McLarentől, hanem Ross Brawn.

"De nem az a beszélgetés volt a kulcs, hanem amit Ross Brawnnal folytattam, amikor eljött hozzánk anyukám házába. Jézus, itt van Ross Brawn, és velünk teázik! Aztán részletesen kifejtette, mik a csapata tervei, milyen lépésekre készülnek, hogy a céljaikat elérjék. Ekkor vett meg engem" - emlékezett vissza Hamilton.

Brawn 2012 nyarán járt Hamiltonéknál, szeptemberben jelentették be megegyezésüket. Azóta Brawn elhagyta a csapatot, mert egy évvel ezelőtt Lauda és az új főnök, Toto Wolff már nem tartott igényt a munkájára. Hamilton persze tudja, hogy az autó, amivel világbajnok lett másodszor is, leginkább Brawn érdeme, az angol zseni munkáját dicséri a világbajnokság.