Alonso Briatoréval trollkodik a Ferrari-főnök kirúgásán

2014.11.26. 17:36 Módosítva: 2015.05.02. 03:12

Az év szívásának neveztük pár napja a Ferrari-csapatfőnök Marco Mattiaccit leváltását, mert fél év után nem csak a posztjáról küldték el, hanem az egész Ferrari vállalattól. Áprilisban még ő volt a Ferrari amerikai részlegének a feje és egyik legsikeresebb menedzsere.

Az F1-ben így is ottmarad a keze nyoma, mert az ő irányítása alatt távozott Fernando Alonso, és ő szerződtette a helyére Sebastian Vettelt. A német bejelentésekor burkoltan beszólt Alonsónak, aki ezen kiakadt, és egyáltalán nem burkoltan visszaszólt neki. Ekkor azt még nem tudta, hogy hamarosan Mattiaccinak is el kell hagynia a Ferrarit.

Szerdán a spanyol barátjával és menedzserével, Flavio Briatoréval és egy képpel is elbúcsúztatta Mattiaccit. A fotót "dubaji relax" címmel posztolta Briatore, ők ketten láthatóak rajta egy doboz Marlboro társaságában, illetve Briatore egy szál cigarettát is a kezében tart, bár ő sem dohányzik. Mindketten nevetnek.

A Gazzetta szerint ez egyértelmű üzenet Mattiaccinak, akinek a helyére a Marlborót gyártó Phillip Morris egyik F1-es főnökét, Maurizio Arrivabenét nevezték ki.