Ha Jules itt lehetne, én nem lennék itt

2014.11.27. 13:23

"Azért vagyok itt, mert Jules nem lehet itt. Ő mindig keményen nyomta, ezért én is keményen mentem. Megpróbáltam ugyanazt tenni, amit ő tenne" - mondta élete első Forma-1-es élménye után Raffaele Marciello, a Ferrari juniorpilótája.

A 19 éves olasz szerdán életében először vezetett Forma-1-es autót, a Ferrari gépét, azt a kocsit, amit Jules Bianchi vezetett volna az év utolsó, abu-dzabi tesztnapján, ha nem éri súlyos baleset.

A Ferrari Sebastian Vettelt szerette volna beültetni, de őt letiltották, és mivel Bianchi kómában fekszik egy nizzai kórházban, Marciellóra esett a választás, mint a következő a sorban.

Raffaele Marciello
Raffaele Marciello

Ráadásul nem is ment rosszul, sőt, második lett a nap végén, csak a Mercedes tartalék pilótája előzte meg.

"Maradt még bennem egy kevés, úgy négy-öt tized. Először vezettem Forma-1-es autót, ahhoz képest megelehetősen jó volt a sebességem" - vélekedett a tinédzser, aki idén mutatkozott be a GP2-ben. Egy futamot nyert meg, a pontversenyben nyolcadik lett.

A Jules-felirat mellett a 3 éve meghalt MotoGP-s, Marco Simoncelli 58-as száma is ott van
A Jules-felirat mellett a 3 éve meghalt MotoGP-s, Marco Simoncelli 58-as száma is ott van

"Jó nap volt, nagyon élveztem az F1-kocsit. Sok kilométert megtettem, mindent elvégeztem, hosszabb etapokat és időmérőköröket is, boldog vagyok. Nagy érzés volt olaszként Ferrarit vezetni."

Mivel Bianchiról azt sem tudni, egyáltalán felépül-e valaha agysérüléseiből, Marciello jövőre a Ferrari tartalék pilótája lehet, bár hivatalosan még nem nevezték ki.