Színt hoz a McLaren-Honda az F1-be

2015.01.05. 19:42

Az El Mundo Deportivo szerint a McLaren, elsődlegesen a Honda kérése miatt drasztikusan új festéssel készül a 2015-ös szezonra, a japán motorgyártó szerint ugyanis a jelenlegi ezüst-króm színekről mindenki a Mercedes Ezüst Nyilaira asszociál.

A spanyol lap azt is tudni véli, hogy a csapat két klasszikus színt, a McLaren narancssárgáját és a Honda fehérjét ötvözné egy közös mintában. A McLaren az 1960-as évek végén, még a marlborós idők előtt volt narancssárga, de például a legelső, 1966-as kocsijuk teljesen fehér volt, így a Hondához közel álló szín számukra sem teljesen idegen. Igaz, a végső festés azon is múlhat, hogy talál-e az idei szezonra főszponzort a csapat, vagy sem.

A McLaren 1997-ben váltott ezüst festére, amivel pont a motorokat szállító Mercedes legendás kocsijaira, az 1930-as évek Ezüst Nyilaira emlékeztek, most ezen változtatnának. Persze a narancs ismerős lehet, hiszen ideiglenesen 1997-ben és 1998-ban, majd 2006-ban is elővették a tesztekre, de a szezonra aztán maradt az ezüst alap – és most sem valószínű, hogy a teljes kocsit narancsra fújnák le.

Változtatna a mostani színeken a Mercedes is, ami pont olyasmi króm alapban gondolkozik, amit most elhagy a McLaren. A Kromo névre hallgató új festéket a felniket is gyártó OZ csinálja, és nagyjából olyan lesz, mint a 2006-09 közötti McLaren-Mercedes, de ennél többet nem sikerült megtudniuk a spanyoloknak. Az viszont biztos, hogy még januárban, vagyis a jerezi teszt előtt megtartják a bemutatót, így nem kell sokáig várni az új festésre.