Klasszul fest az alapvetően átalakított Renault-turbó

2015.01.28. 14:39

A Renault a hét elején már jelezte, a tavalyi három után idén legalább öt futamot akar nyerni a Forma-1-ben, szerdán pedig be is mutatta idei turbómotorrendszerét.

"Meghatározó módosításokat végeztünk el, hogy növeljük a teljesítményt és a megbízhatóságot. Frissítettünk minden egységet és alegységet, így a központi belsőégésű motort, a turbófeltöltőt és az akkumulátort. Új a kipufogórendszer és variálhatóak a szelepek, ahogy az a 2015-ös szabályokban engedélyezett. A kompresszor működése gazdaságosabb, az E-visszanyerő rendszerek strapabíróbbak. A 2014-es motor tömegközéppontja is jó volt, de javítottunk a motor elhelyezkedésén a kasztniban, hogy jobban illeszkedjen. Emellett több rendszert és funkciót tettünk ésszerűbbé és egyszerűbbé. Lényeg a lényeg, alig van valami a 2014-es motorból a 2015-ösben" - idézte a Formula1.com Rob White technikai igazgatót.

A cég idén a Red Bull Racing és a Toro Rosso autóit látja el motorokkal, a Lotus Mercedesre váltott. Tavaly a Renault katasztrofálisan kezdte a tesztidényt, alig készült el az első futamra a turbójával. Most sokkal felkészültebbnek tűnnek, és azt ígérik, a tavalyi melléfogások nem ismétlődhetnek meg.

A tesztelés vasárnap kezdődik, a Toro Rosso szombaton, az RBR valószínűleg az első tesztnapon mutatja be új autóját, bár ők hivatalosan még nem adtak meg időpontot.