Schumacher 15 éves fia F4-es szerződést kapott

2015.03.04. 09:45

Az FIA Forma 4 ugyan 2013-ban indult, a német bajnokságot viszont csak 2015-re hozták össze – ebben kapott most lehetőséget Mick Schumacher, a hétszeres F1-világbajnok Michael 15 éves fia.

Mick eddig gokartversenyző volt, de decemberben már tesztelhetett egy francia F4-es kocsival. Ezután csapott le rá az a holland Van Amersfoort csapat, ami olyan versenyzőket nevelt ki eddig, mint a túraautós Tom Coronel, a korábbi F1-es Christijan Albers, Jos Verstappen, Giedo van der Garde, vagy épp az F1-ben rekordfiatalon bemutatkozó Max Verstappen.

„Ismerjük a képességeit a tesztekről és sikeres szezont várunk tőle. Az elmúlt években már hagyomány lett nálunk, hogy szimulátoros tesztlehetőséget kínálunk a német junior gokarbajnokság másodikjának” – nyilatkozta Mick leigazolásáról a csapatfőnök Frist van Amersfoort. Mick tavaly a junior gokart-Eb második helyezése mellett a vb-n is második lett.

Mick annak ellenére a holland csapathoz ment, hogy nagybátyja, Ralf a szintén az ADAC F4-ben induló Mucke Motorsportot segíti. A bajnokság április 25-26-án indul az Oscherslebenen, akkora Mick már 16 éves lesz.