Hamilton nagyon elvert mindenkit

2015.03.14. 06:44

A harmadik, utolsó szabadedzésen végre képet kaptunk arról, hogy milyen is lehet az igazi erősorrend, hiszen az edzés végén szinte mindenki már az időmérőre beállított kocsival ment.

A két pénteki második hely után Hamilton átvette a vezetést a közepes gumikon, ekkor két tized volt az előnye Rosberggel szemben, majd amikor a lágyakra váltottak, nagyon belehúzott a címvédő. Német csapattársa csak két tizedet tudott javulni, míg Hamilton a Rosberget is megelőző Vettelnek adott csaknem hét tizedet.

És ami ennél is ijesztőbb, hogy Hamilton a legjobb idő utáni körében a két első szektorban is a leggyorsabb volt, de be sem fejezte a körét, inkább kiment a boxba, vagyis bőven maradt még az autóban tartalék.

A Hamilton-Vettel-Rosberg hármas mögött a két Williams jött, majd Räikkönen, aki után a két Lotus, a Toro Rossó-s Carlos Sainz, illetve a sauberes Felipe Nasr fért még be az első 10-be.

A Red Bull szabadedzése nem sikerült valami jól, Daniel Ricciardo csak 10 kört ment a pénteki kilenc után, de ennél is rosszabb, hogy a boxutca kijárata után egyszer le is állt. Csapattársa, Danyiil Kvjat még ennél is gyengébb edzést futott, ő csak hat kört tudott teljesíteni. Az ausztrál pilóta a 15., az orosz a 18., utolsó időt futotta.

Ausztrál Nagydíj - 3. szabadedzés

H Pilóta Csapat Idő Hátrány Kör

A Manort továbbra sem láttuk a pályán.