Räikkönen: Még javulhatunk

2015.04.10. 14:37

Picit több mint 4 és fél tizedmásodperccel maradt el a legjobb Lewis Hamiltontól Kimi Räikkönen a Kínai GP pénteki szabadedzésein, ezzel második lett a napot abszolút uraló világbajnok mögött. Csapattársát, az előző futamot megnyerő Sebastian Vettelt majdnem hét tizeddel verte – ő 4. lett –, és a finn állítja, az autójában még ennél is több lehet.

„Ki kell hoznunk magunkból a maximumot, aztán meglátjuk, mi történik. Elméletileg mindennek működnie kell, de az időmérővel kapcsolatban nehéz jósolni, mert nem tudjuk biztosan, mivel kísérleteztek az ellenfeleink. Megvan bennünk viszont az erő, hogy kiugróbbat nyújtsunk, vagyis magabiztosan várjuk a szombatot" – idézte Räikkönent a Gazzetta.it.

Két hete, Malajziában Vettel három tizedre volt pénteken a Mercedesektől, szombaton közéjük férkőzött az esős időmérőn, Hamiltontól pár századdal lemaradva, majd vasárnap szárazon egész magabiztosan nyert.

Most ő egyelőre csak negyedik, mert a Red Bull-os Daniel Ricciardo is előtte van, de biztató, hogy mindhárman verik Nico Rosberget, aki csupán ötödik a nyitónap után.

Vettel annyit fűzött Raikkönen szavaihoz, hogy „ott lesznek” a futamon, és „támadni fognak”, ha erre lehetőség nyílik.

Sanghajban az időmérő magyar idő szerint szombaton 9-kor, a futam vasárnap reggel 8-kor kezdődik.