A Ferrari nagyon titkol valamit Bottasról

2015.05.05. 08:14

A német Bild megpróbálta sarokba szorítani Maruizio Arrivabenét, a Ferrari csapatfőnökét Kimi Räikkönen jövője és utódlása kapcsán, ezért nem kerteltek és rákérdeztek, hogy kötöttek-e előszerződést a Williams finn versenyzőjével, Valtteri Bottasszal.

Arrivabene viszont nem is adhatott volna kitérőbb választ, amikor azt mondta: „A szezon előtt megígértem, hogy nem hazudok maguknak, de túl korai lenne erre a kérdésre egyértelmű választ adni.” Azt viszont elárulta, hogy Lewis Hamiltont semmiképp nem vinné a Ferrarihoz, mert nincs szüksége még egy nagyágyúra Sebastian Vettel mellett, sokkal inkább egy fiatal, tehetséges pilótába fektetne.

Ez a leírás illik is Bottasra, hiszen ő csak 25 éves, ráadásul a másik Ferrari-versenyző, Kimi Räikkönen jövője is kérdéses. Utóbbi szerződése lejár az év végén, a csapat pedig pont ezzel próbálja motiválni a lehető legjobb teljesítményre, aki az Indexnek adott interjújában is elismerte, hogy eredmények nélkül aligha maradhat 2016-ban is a Ferrarinál.

„Ha így folytatja, hosszabbítunk vele, de a teljesítmény magában csak egy dolog, az is beleszámít, hogy mennyire jól együtt tud dolgozni Vetellel. Néha még együtt is utaznak, úgyhogy ezt is számításba kell vennünk” – mondta az olasz.