Red Bull: Meggyőzzük az Audit, vagy végünk

2015.05.05. 18:30

Érdekes megjegyzést tett a La Repubblicának adott interjújában Luca Di Montezemolo, a Ferrari exelnöke.

A topmenedzsernek tavaly közel 25 év után kellett távoznia a posztról, és most épp arról beszélt, a vele 2012 óta szenvedő csapat azért nyert már idén futamot, mert szerencséje van, amikor egy sokkal fontosabb dolgot árult el.

"Őszintén, kissé szerencsések. Idén a Mercedesen kívül nincs ellenfelük. A Williams nem lépett előre, a Red Bull visszaesett. Egy közös barátunktól tudom, hogy Mateschitz (Red Bull-tulaj) azt mondta,

meggyőzöm az Audit, hogy szálljon be (az F1-be), vagy kiszorulok.

Továbbá a McLaren is krízisben van, vagyis a Ferrari minden futamot dobogósként kezd" - idézte az olasz napilap Montezemolót.

Ebből természetesen a kiemelt mondat a lényeg, az RBR ugyanis idén a tavalyinál is sokkal jobban szenved a Renault motorjaival, és már korábban kilátásba helyezte, ha nem boldogul velük, kiszállhat a Forma-1-ből.

A távozás oka az, hogy a Ferrari és a Mercedes saját gyári csapatai miatt nem akarhat motort adni a Red Bullnak, a Honda pedig még teljesen versenyképtelen, a Renault-nál is gyengébb, arra értelmetlen lenne váltani.

Nem tudni, mi igaz Mateschitz audis szándékaiból, de tény, hogy egy új gyár beszállása tűnik a legéletképesebb megoldásnak a Red Bull Racing nehéz helyzetében.

Az istállónak 2016 végéig van szerződése a Renault-val, ami szintén felvetette, ha továbbra sem jönnek az eredmények, otthagyhatja a Forma-1-et. Montezemolo szavai alapján ez a lehetőség több lehet, mint fenyegetés.