F1: káosz a Ferrarinál, felfüggesztették a sportigazgatót és a szakácsot

2015.05.07. 12:07

A hétvégi Spanyol Nagydíj előtt egyetlen nappal felfüggesztette a Ferrari az istálló sportigazgatóját, Massimo Rivolát - tudta meg a La Repubblica. A napilap értesülését a Ferrari sajtórészlege nem kommentálta, de azt is tudni vélik, hogy vele együtt átmenetileg felmentették a feladatai alól a csapat logisztikai főnökét és a szákácsát is.

Mivel ez a három ember három tökkülönböző részlegen dolgozik, az sejthető, hogy nem a munkájukkal volt baj, az újságnál is úgy gondolják, hogy nem a teljesítményük miatt nem számítanak rájuk Barcelonában. Könnyen lehet viszont, hogy sokkal mélyebb a dolog, mint egy egyszerű kilengés.

Rivola régi figura az F1-ben, már a 2000-es évek elején a Minardinál volt, utána a Toro Rossónál lett közeli kollégája a feltörekvő Sebastian Vettelnek, aki idén a Ferrari pilótája. A német állítólag külön kérte, hogy maradjon az istállónál, így újra vele dolgozhasson együtt.

Vettel és Massimo Rivola, a sportigazgató pár éve
Vettel és Massimo Rivola, a sportigazgató pár éve

Rivola még a kettővel ezelőtti csapatfőnök, Stefano Domenicali embere volt, maradt aztán Marco Mattiacci mindössze féléves csapatvezetői korszaka alatt is, aztán az új hosszú távú főnök, Maurizio Arrivabene is megtartotta. Könnyen lehet, hogy csak Vettel kedvéért.

Az biztosank tűnik, hogy Rivolát már el sem vitték Barcelonába. Hivatalos indok még nincs, valószínűleg nem hivatalosan hamarosan ki fog derülni, mi történt.