F1-ben 84/0, Le Mans-ban 1/1, ki az?

2015.06.15. 10:45

A 19-es számú Porsche nyerte a vasárnap délután befejeződött Le Mans-i 24 órás autóversenyt, a volánnál Earl Bamberrel, Nick Tandyvel és a Forma-1-ből ismert Nico Hülkenberggel. Bamber és az F1-es ráadásul első próbálkozásra győzött a világ legnehezebb versenyén.

Főleg Hülkenbergnek kellett persze a siker, a német 2009 óta ugyanis nem nyert semmit. Akkor a GP2-ben lett első, majd fellépett a Forma-1-be, ahol egy pole pozíción kívül többet nem sikerült összehoznia. De még azt is 2010-ben szerezte, első szezonjában, a Williamsszel.

Utána 2011-ben tesztpilóta volt a Force Indiánál, 2012 óta újra versenyez, abban az évben járt legközelebb az F1-es futamgyőzelemhez a szezonzáró Brazil GP-n, de a vége ütközés lett, Lewis Hamiltont ütötte ki a futamból.

A tavalyi turbóváltás óta nem megy neki igazán, csapattársát, Sergio Perezt sem tudja egyértelműen megverni.

"Óriási eredmény ez, karrierem legnagyobbja. Nehéz elhinni, kell ehhez még pár nap. Csodálatos élmény volt az F1-ből Le Mans-ba érkezni, és látni egy ilyen versenyt. Örülök, hogy meghoztam ezt a döntést, és még inkább, hogy azonnal győztem. Hibátlan futamunk volt, egy rossz lépésünk nem volt, köszönöm mindenkinek, aki az előző hónapokban éjjel-nappal dolgozott, most megvan az eredménye" - mondta Hülkenberg.

Természetesen most visszatér az F1-es csapatához, és ott lesz a hétvégén az Osztrák GP-n.