Red Bull: Renault vagy semmi

2015.06.20. 13:33

A héten felmerült, hogy a Red Bull tárgyalni fog a Ferrarival , és lecseréli Renault-motorjait, majd pénteken az RB-tulajdonos Dietrich Mateschitz borult ki durván a franciákra. A szakítás elkerülhetetlennek tűnik, de szombaton a tulaj azt mondta, jövőre még biztosan tartani fog az együttműködésük. Vagy nem indulnak a Forma-1-ben.

"Nem fogunk elviselni egy harmadik ilyen szezont is. Tavaly még legalább három futamot meg tudtunk nyerni, és másodikok voltunk a vébén, de idén sehol nem vagyunk. A Renault-nak határozottan akarnia kell a fejlődést, bizonyítaniuk kell, hogy képesek erre, és azt is, hogy képesek finanszírozni" - idézte az Autosport Mateschitzt.

Az, hogy a harmadik évvel a következő, vagy az utána következő szezonra gondolt-e, nem tudni, de ennél fontosabb, hogy kizárta, másfajta motorra váltsanak. Cáfolta azt is, hogy a Volkswagent akarnák az F1-be csábítani.

Vagyis a helyzet jelenleg az, hogy ha a Renault nem vállalja a Red Bull feltételeit, jövőre tényleg eltűnhet a két Red Bull-csapat az F1-ből, a Red Bull Racing és a Scuderia Toro Rosso.