A Ferrari-főnöknek nem tetszik, hogy pénteken még remélhetik a Merci-verést

2015.06.23. 15:03

Az utóbbi néhány futamon, bár inkább már két hónapja tendencia az F1-hétvégéken, hogy a Ferrari az első két szabadedzésen meglehetősen közel van a Mercedesekhez, aztán szombaton, az időmérőn, majd a futamon is jelentősen kikap tőlük.

Ausztriában annyira reménykeltőnek tűnt a Ferrarik formája, hogy időmérőn is esélyt adhattunk nekik, mert Vettel a pénteki tréningek után a szombatit is megnyerte. De aztán mégis jelentős hátránnyal kvalifikált mögéjük.

"Az elemzéseim szerint sok múlik azon, hogy mennyi benzinnel megy a Mercedes hozzánk képest. Utasítottam a mérnököket, hogy jobb lenne péntekenként teli tankkal körözni, hogy reális képet kapjunk az erőviszonyokról egy hamis helyett" - mondta most Maurizio Arrivabene csapatfőnök.

Maurizio Arrivabene elgondolkodott
Maurizio Arrivabene elgondolkodott

Vagyis a Ferrari sokkal kevesebb üzemanyaggal is ment eddig a tréningeken, azaz az időmérőre is gyakorolt, emiatt akadtak gyorsabb körei is, míg a Merci kezdetben csak a futamra, a hosszabb etapokra készül, és nem engedi le a benzint.

Mindez persze nem új dolog az F1-ben, a kérdés inkább az, hogy miért lepi ez meg a csapatfőnököt. Az időmérőre is kell tervezni, így valószínűleg nem szűnhetnek meg a pénteki rövid etapok sem, azaz az időeredmények között lesznek kifejezetten gyors körök.

A Mercedes tavaly a sok terület közül leginkább az egykörös sebességével tűnt ki, amin még javíthatott, az a versenytempója volt. Időmérőn mindig rendben voltak, így idén inkább a futamra mennek rá már a kezdetektől, a kvalifikáción egyáltalán nem aggódnak.

Pont egy éve nem is indult már pole pozícióból, csak a Mercedes.