Alonso nem örül első mclarenes pontjának

2015.07.06. 14:39

Silverstone-ban megszerezte első pontját év eleji mclarenes visszatérése óta Fernando Alonso, 10. lett a McLaren-Hondával. A futam elején pedig még ütközött is, épp csapattársával, Jenson Buttonnal, de aztán a sok kiesés miatt be tudott jönni a tízbe.

Annyira azért nem esett hasra az eredménytől.

"Nem örülök, de ez az első pont, amit sok fog követni, legalábbis remélem. Nem mehetünk még bulizni, de jót tesz a csapatnak és a morálnak. Egy pont, mi nem ezt akarjuk, de ez afféle köszönetnyilvánítás a szerelőknek, hiszen éjjel-nappal dolgoznak" - mondta a spanyol.

Tisztában van vele, hogy csak a két Marussiát sikerült megvernie és az egyik Sauber-Ferrarit, bár utóbbi már egész jó teljesítmény.

"Tudjuk, hogy varázsütésre nem oldódik meg semmi, de futamról futamra oda fogunk érni. Tudjuk, hogy fejlődünk, hogy egyre jobbak és jobbak leszünk. A pont azt jelzi, hogy a megfelelő úton haladunk. De ennél sokkal többet akarunk, remélem, folyamatos marad a fejlődésünk, és Magyarországon még jobbak leszünk" - bizakodott Alonso.

A jobbak és jobbak helyett persze inkább a kevésbé gyengébb fordulatot használhatta volna, a Honda ugyanis tyúklépésekben igyekszik előre. Javulgatnak, de a nagy áttörés az upgrade-elt kasztnival sem történt meg, a Honda motortól még sokkal többre van szükség.

A McLarennek így már 5 pontja van a szezonban, Button Monacóban nyolcadik lett.