A Honda hazavágja a McLarent

2015.07.14. 18:02

Nem alakul jól a viszony a McLaren és a Honda akadozó kapcsolatában továbbra sem, ugyanis a japánok főnöke megerősítette, nem kíván külső segítséget igénybe venni F1-es gondjaik megoldásához.

A McLaren úgy látja, a stagnáló projektet fel lehetne gyorsítani, ha a Honda a gyáron kívüli szakembereket vonna be, akár mclareneseket is, ám ez ellenkezik a japán módszerrel. Jaszuisza Arai állítja, úrrá lesznek a gondokon, kérdés, hogy mikor. Csakhogy ez a nem mindegy.

"Nem hiszem (hogy bevonunk másokat), van elég forrásunk. Magam akarom vezetni a projektet, amiben minden évben annyit lépünk előre, amennyit tudunk. Ez egy hosszú távú program a Hondának" - idézte a Motorsport.com Arait.

Alonso és Button mintha nem értené
Alonso és Button mintha nem értené

Felfogása viszont ellenkezik a McLaren felfogásával és érdekeivel, amiről Eric Boullier csapatigazgató beszélt.

"A márkánkat a siker és az újabb siker építi. A McLaren a futam- és vb-győzelmeivel kiemelkedő márkát épített. Az idő számít, mert a Honda ugyan az F1-ben van, de a fő biznisze az autókereskedés. Mi viszont azért vagyunk az F1-ben, hogy nyerjünk. Erről már többször beszéltünk velük. Nyomás alatt tartjuk a Hondát, mert több kell az egész kocsitól, az autótól és a motortól, és manapság a motor több mint 50 százalékot számít. Ezt mindenki tudja, mi tudjuk, ők tudják.

Minden nap elmondom Arai-sannak, hogy a lehető leghamarabb sikeresnek kell lennünk.

Boullier már azt is elmondta, hogy a Honda lassú reakciója és fontolva haladása már megtette a hatását - természetesen negatívan.

"Nem nehéz rájönni, hogy a kár már megvan. Anyagilag fájdalmas a dolog, mert sok ember és sok vállalat érdeklődik irántunk, de páran már felvetik az eredmények hiányát" - fogalmazott Boullier.