Bottas a kulcs, Kimi rajtaveszthet, de jól is kijöhet az átigazolásokból

2015.07.14. 12:26

"Ő az egyik legfontosabb ember a piacon. Remek pilóta, megvan a tehetsége, hogy topcsapatnál vezessen, megmutatta, hogy képes jól teljesíteni bármelyik istállónál. Nem véletlen, hogy mindenki őt akarja" - dicsérte csapattársát, Valtteri Bottast a másik williamses, Felipe Massa a Formula1.com-on.

A fiatal finn átigazolását megkönnyíti, hogy lejár a szerződése a Williamsnél idén, és bár van opciója 2016-ra, ezzel aligha fog élni. A Ferrari ugyanis már bejelentkezett érte, és mivel Kimi Raikkönen idei eredménylistája a siralmashoz közelít, egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy lecserélik.

Jön a magyar futam, ahol rendszerint felpezsdül a piac, és a legtöbb tárgyalás le is zárul. A Ferrari is azt mondta tavasszal, Raikkönennek a Hungaroringig kell bizonyítania, és bár ezt mostanában már cáfolja a csapatfőnök, könnyen lehet, hogy Bottasszal a tárgyalások már nagyon előrehaladott állapotban vannak.

Raikkönen-Bottas-csere? Ne zárjuk ki
Raikkönen-Bottas-csere? Ne zárjuk ki

A Williamsnél ezzel felszabadul egy értékes hely a Forma-1-ben, ahová biztosan sokan beülnének. Korábban azt írtuk, Raikkönent már csak a Ferrari érdekli az F1-ben, de azért a Williams Mercedes motorja, illetve, hogy az utóbbi két hónapban már legalább olyan jó az autójuk, mint a Ferrarié, talán a 35 évest is megmozgatja. 2012-ben, amikor két szezon kihagyás után visszatért az F1-be, Frank Williams meg akarta őt szerezni, sokáig tárgyaltak is, de végül a Lotust választotta Raikkönen.

Esélyes lehet még a Williamshez az idei Le Mans-győztes, Nico Hülkenberg, akit eddig is becsültek az F1-ben, de a sikerrel csak javult a megítélése. Valószínűleg kettejük közül kerül ki Bottas utódja.

Massának szintén lejár a szerződése a Williamsszel, de elégedett a csapattal, és eddig úgy tűnik, a csapat is vele. Az F1-ben persze bármi lehet, és bárki hoppon maradhat, így még egy Raikkönen-Hülkenberg felállás sem lehetetlen.

Pláne, hogy Hülkenberg jelenlegi helye sem rossz, a Force India-Mercedes is sokakat érdekelhet, és Massa jelentős szponzorpénze is érdekelheti a Force Indiát. Ami biztos: Kimi a Force Indiába már nem ülne be.

A Hungaroringen várjuk a fejleményeket.