A Ferrari nem hosszabbít Räikkönennel

2015.07.17. 13:27

A római Corriere dello Sport szerint a Hungaroringen véglegesíti a Ferrari Valtteri Bottas átigazolását, akiért 12 millió eurót fizet a Williamsnek. A fiatal finn Kimi Räikkönen helyére érkezik. A váltás nem lenne meglepő, hónapok óta pletykálnak már róla.

Az újság szerint Räikkönennel július 31-ig kellene hosszabbítani, ez van a 2016-ra opcióval érvényes szerződésében, ám a lehetőséggel nem élnek az olaszok.

Bottas utódját is tudni vélik, Felipe Nasr lesz az, aki a Saubertől jön. Nasr az utóbbi években a Williams tesztpilótája volt, és már tavaly egy vagyont kínált a helyért, ám akkor még inkább megtartották Bottast.

Kimi Räikkönen ezzel elméletileg utolsó szezonját futja a Forma-1-ben, ha Nasr átigazolása is igaz, nem lesz már versenyképes autó a Forma-1-ben jövőre.

A másik williamses, Felipe Massa helye azért még nem száz százalék, a jelenlegi állás szerint 2016-ban két brazillal indulna a brit csapat. A 12 milliós kivásárlással és Nasr beültetésével az istálló jelentős pénzhez jutna, amivel már megszerezhetne egy Räikkönen-kaliberű versenyzőt is, nem feltétlenül kellene megtartania Massát. Akivel különben elégedett.

Az angol sajtó szerint még Jenson Buttonnak is van esélye a Williamsre.