25 milliárddal akarunk F1-et 2026-ig

2015.07.24. 17:31

Pénteken a Hungaroringen tárgyalt Seszták Miklós illetékes miniszter Bernie Ecclestone-nal a Hungaroring fejlesztéséről és a Magyar Nagydíj szerződésének 2026-ig való meghosszabbításáról.

A Hungaroring azt tervezi, hogy a következő három évben mintegy 25 milliárdot költ a pályára, ennek fejében azt szeretné, hogy a 2021-ben lejáró F1-szerződését 2026-ig hosszabbítsa meg az F1-főnök.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring elnöke elmondta, szeptemberben már kezdődne a pálya mintegy öt éve húzódó újraaszfaltozása, majd fokozatosan a lelátók cseréje és a főépület újjáépítése.

Mivel a mostani tribünök teljesen elavultak, egy "stadionszerű" létesítmény építését tervezik - többek között ez is benne volt abban a tervezetben, amit Seszták pénteken átnyújtott Ecclestone-nak.

A pénteki csapatfőnöki sajtótájékoztatón felmerült a kérdés, mit kéne változtatni a Hungaroringen. Chris Horner Red Bull főnök azt mondta, a sajtóközponttal kéne kezdeni. Teljesen igaza is van, a presscenter elavult, lift nélküli, fapados épület. Franz Tost, a Toro Rosso főnöke annyit tett hozzá, hogy lehetnének nagyobbak a garázsok.

Ezen kívül viszont semmi más kívánság nem merült fel, újra megerősítette a Mercedes vezetője, Toto Wolff is, hogy szeretik ezt a pályát és a közeli Budapestet.

Ecclestone szóban állítólag már meg is ígérte a hosszabbítást, de a terveket csak most fogja áttanulmányozni.