Hamilton még rosszabb rajtokat vár

2015.07.29. 10:32

A Merci-csapatfőnök által elfogadhatatlannak nevezett rajton bukta el a Magyar Nagydíjat a csapat, és nagy kérdés, hogy mi jön a folytatásban, hiszen Belgiumban már az új rendszer szerint indul a verseny augusztus végén.

Meg is szólaltatták Lewis Hamiltont és Nico Rosberget is a rajtok kapcsán. A címvédő nem is kertelt, sokkal rosszabb rajtokat vár, amik szerinte komoly kihívást jelentenek majd mindenki számára, de az új rendszer hatását egyelőre lehetetlen megjósolni.

„Szerintem nem látják reálisan, mennyire szólnak bele most a versenybe. Talán semmi hatása nem lesz, de talán katasztrofális lesz, ami jön. Szerintem rájönnek majd, hogy nem jól döntöttek, és módosítani fognak ezen” – vélte Hamilton. Csapattársa, Nico Rosberg viszont elég lelkesen várja a következő futamot. A 21 pontos hátránnyal második német nagyon örül neki, hogy végre 10 százalékban a pilótákon múlik majd a rajt, ami eddig is nagyon fontos volt, de most még fontosabbá válhat.

A két Mercedes a Hungaroringen a Ferrarik, előtte Angliában a Williamsek rajtolták le, de Hamiltonnak már Ausztriában is gondjai voltak, pedig 2014-ben és a szezon első felében is meglehetősen jó rajtokat kapott el.

Hamilton mellett a williamses Felipe Massa, illetve a hétvégén McLaren-Honda idei legjobb eredményét szállító Fernando Alonso talán a mezőny legjobb rajtolója, az ő teljesítményükön lehet majd lemérni – a visszajelzések mellett – az új rendszer hatását.