Hamilton berezelt a Mercedes-motoros Red Bulltól

2015.09.04. 13:57

A Red Bull-Renault-válás hónapok óta sláger a Forma-1-ben, már szinte biztos, hogy a franciák gyári csapattal jönnek vissza az F1-be jövőre, megveszik a Lotust. A Red Bullhoz viszont még 2016-ban is motorszállítói szerződés köti őket, úgyhogy felmerült, hogy azt felmondják, és az RBR más beszállító után néz.

Méghozzá Mercedest akarnak, amit talán úgy oldana meg a Renault, hogy a Lotus jelenlegi Mercedes-motorjait odaadná a Red Bullnak. Toto Wolff Merci-főnök pár hónapja már pedzegette, hogy adnanának motort a legnagyobb ellenfélnek, aztán a napokban már azt kezdte mondani, hogy ez nem is biztos, hogy olyan jó ötlet.

Pénteken, Monzában, pilótája, Lewis Hamilton kimondta, egyáltalán nem az.

"Ha komolyan gondoljuk, hogy világbajnokságot akarunk nyerni, akkor ez nincs rendben. A Red Bull nagyszerű csapat, ennyi erővel adhatnánk a Ferrarinak is motort. Anyagi hasznunk sem lenne ebből az egészből, jól vannak a dolgok, ahogy vannak" - idézte a Motorsport.com Hamiltont.

Hamilton Monzában
Hamilton Monzában

A világbajnok jól tudja, amit sokan sejtenek, hogy Mercedesszel a Red Bull azonnal erős rivális lenne ismét. Ha a Mercedes fel akarja hozni az ellent, akkor remek döntés, máskülönben nem.

Közben a Ferrari már kifejezetten mintha lobbizna azért, hogy ő adhasson a Red Bullnak motort, Sergio Marchionne elnök megerősítette, szívesen ellátnák a kék autókat.

A Red Bull természetesen Mercit akarna, mert azzal rögtön győzelmi esélye lenne, de reálisabb, hogy meg kell majd elégednie a Ferrarival jövőre.