Raikkönen készen áll, hogy segítse Vettelt

2015.09.25. 11:08

Szűk kétfutamnyival lemaradva a világbajnokságban Sebastian Vettel a vezető Lewis Hamiltontól hatfutamnyival a vége előtt. A 49 pont ránézésre sok, de ha csak a régi, tízpontos rendszerbe számoljuk át, láthatjuk, hogy 20 sem lenne. 150-et lehet még szerezni, és az angol ennek a harmadával van a ferraris előtt, vagyis elméletileg még kezdhet valamit.

Szuzukában meg is kérdezték Kimi Raikkönent, a német csapattársát, segítene-e a kollégának.

"Nyilván nekem már nincs igazán esélyem a világbajnokságra, szóval ha úgy alakul, semmi problémám a dologgal. Megcsináltam már korábban is. A Ferrariért vagyunk itt, aztán ki tudja, hogy alakul" - felelt a finn.

Raikkönen 2008-ra célzott, amikor ő kiesett a versengésből, és az utolsó pár futamon Massáért kellett mennie. Konkrétan sok dolga nem akadt akkor, de megtette volna, amit kell.

Szuzukában egyelőre esik
Szuzukában egyelőre esik

Hogy most lesz-e tennivalója, szombaton derülhet ki nagyjából, a pénteki edzéseket ugyanis elmosta az eső, így az erőviszonyokról semmit sem tudni. Egy hete, Szingapúrban a Mercedes kibillent, a Ferrari és a Red Bull is gyorsabb volt nála.

"Nem lesz könnyű dolgunk, először is látnunk kell, milyen itt a kocsi. Nem hiszem, hogy a Mercedes itt úgy fog szenvedni, mint az előző futamon, mert egész évben nem voltak problémái. Arra lehet számítani, hogy olyanok lesznek, mint múlt hétvégéig voltak" - véli Raikkönen.

Az időmérő magyar idő szerint szombat reggel nyolckor kezdődik, a futam vasárnap reggel hétkor.