Miért nem mutatta a tévé a Merciket Szuzukában?

2015.09.28. 14:06

90-ből mintegy 6 percet mutatta a Mercedeseket a Japán Nagydíjon a tévé, számolta ki a Guardian. Keveset voltak képernyőn, annyira keveset, hogy még a futamot eldöntő Hamilton-Rosberg-előzésről is sikerült lemaradnia a kamerának. A második kanyarba fej-fej mellett mentek be, de az operatőr elkapta a kamerát, és a középmezőnyből kicsúszó autóra váltott. A kameraváltásnál már Hamilton tisztán vezetett, a lassú Rosberget ketten megelőzték, azt meg már csak visszajátszásokból láttuk, hogy az angol leszorította az ideális ívről, de még a pályáról is a németet.

"Vicces volt, mert Saubereket és Hondákat láttam. Nem tudom, miért, utánajárok, mi baja volt az operatőrnek. Megkeresem Bernie-t, és megkérdezem, mi ennek az oka. Most nem tudok többet mondani, de Lewis, a versenyben vezető pilóta kerékcseréjéből is annyit láttunk, hogy jön ki a boxutcából, ami érdekes" - mondta Niki Lauda Mercedes-főnök.

A Japán GP rajtja - 2015

Kollégája, Toto Wolff hasonlóan vélekedett: "Nem is tudtam pontosan, hol állunk a versenyben, nem láttam a kocsijainkat a pályán, a monitorainkon követtem a sorrendet. Ha megnyerjük a versenyt, és ez nem elég (ahhoz, hogy mutassanak), akkor nem tudok mit tenni".

A brit sajtó azonnal felvetette, Ecclestone büntette a Mercedest, mert az nem hajlandó motort adni a Red Bull Racingnek. Amikor ezt felvetették Wolffnak, kivárt, majd azt felelte, "nagyon nehéz folyamatosan Bernie kedvében járni, kiderítem, mi történt". Tagadta viszont, hogy a motorügy lenne a háttérben, ő és Lauda is azt mondta, az már, azt már rendezték is.

A Guardiannek viszont névtelenül egy másik Merci-vezető azt mondta, "Bernie izmozott egy kicsit".