Jenson Button nem vonul vissza

2015.10.01. 10:50

Weboldalán kiadott közleményben jelentette be a McLaren-Honda főnöke, Ron Dennis, hogy Jenson Button jövőre is marad a csapatánál.

Az angolról hónapok óta találgattak, pár hete meg végképp, amikor több újság is állította, a Japán Nagydíjon bejelenti a visszavonulását. Múlt hétvégén ez nem történt meg, sőt, akkor már arról beszélt ő is, hogy jól haladnak a tárgyalások a McLarennel. A csapat pedig már előtte is lépten-nyomon hangoztatta, azt akarják, folytassa, így végül nem váratlan a bejelentés.

Jenson Button és Ron Dennis - mindenki boldog
Jenson Button és Ron Dennis - mindenki boldog

Valójában nagy tárgyalások nem is lehettek, ugyanis a januárban 36 éves világbajnoknak opciós szerződése volt 2016-ra, amit ha szeptember 30-ig nem módosítanak, automatikusan életbe lép. Szerdán volt szeptember 30., csütörtökön meg is erősítették az állásában.

Button 2000 óta folyamatosan indul a Forma-1-ben, így bár Kimi Raikkönen pár hónappal idősebb nála, továbbra is ő marad a legrutinosabb pilóta a sorozatban. 282 futamra nevezték eddig, 279-szer el is startolt, így jövőre nagy jubileumhoz érkezik.

A McLaren szerdán szponzori szerződést kötött a Chandon pezsgőgyárral, és máris kihasználta az alkalmat, hogy promótálja a márkát, Button a maradását ünneplő fotón már az új overalljukban pózol.