Button: 45 km/h hátrány, álltam, mint a cövek

2015.10.12. 18:47

A 9-10. helyen futott be a McLaren-Honda az Orosz GP-n, a Hungaroring után a legjobb eredményét érte volna el a kettős pontszerzéssel, ha a 10. Alonsót nem büntetik meg sorozatos pályaelhagyásért, és nem csúszik vissza egy pozíciót.

Button így is pontot szerzett, de nem azért, mert javult volna az érzékeny és lassú Honda-motor.

"Nem lettünk gyorsabbak, de rengeteget dolgoztunk a beállításokon, a lehető legjobbat hoztuk ki a körülményekből. Versenyképes kocsival élközelben lettünk volna, mert tökéletes versenyt hoztunk össze. De a sebsségünknek ehhez semmi köze. Meglettek a pontok, mert mindent jól csináltunk, semmit sem szúrtunk el" - idézte az angolt az Autosport.

A csapatot, azaz a McLarent dicsérte, a motorszállítóval már nem volt ennyire megértő.

"Csak faljuk a benzint, és olyan helyeken is megelőznek, ahol nem is gondolnám. Jobbról-balról mentek el mellettem, mintha álltam volna. A legrosszabb, hogy a 12-es kanyarban is próbálkoztak, ami ijesztő, mert nem látom, hogy milyen sebességgel közelítenek. Nincs DRS-em, nekik van, nem tudom használni az ERS-t, ők igen, szóval úgy 45 kilométer/órával gyorsabban jönnek nálam."

A 12-13-as kanyarban szállt el szombaton nagyon keményen Carlos Sainz Jr., ide padlógázzal közelítettek, mégis enyhén kanyarodva, és Button a kocsikat sem igazán láthatta maga mögött a hajlat miatt, csak azt, hogy aztán a semmiből bebújnak mellé.

A problémája a Hondának, hogy az ERS-t, vagyis az energia-visszanyerő rendszert még mindig nem tudja elég időn át a motorhoz kapcsolni, ezzel súlyos lóerőhátrányba kerülnek a versenyzői. Még rosszabb hír Buttonéknak, hogy ezen idén már nem is tudnak segíteni, már csak jövőre frissíthetik a motort, így egyrészt erre a szezonra ők szinte végeztek, másrészt a következőben is kipróbálatlan rendszerrel kell kezdeniük.