Visszatér az Aston Martin a Forma-1-be

2015.10.30. 20:34

1960 után visszatér az Aston Martin a Forma-1-be 2016-ban, miután előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a Force India megvásárlásáról, tudta meg az Autosport. A szaklap úgy értesült, az angol autógyártó a két rivális sportkocsi, a Ferrari és a McLaren ellen szeretne hadba szállni az F1-ben.

Az angolok neve korábban több csapat kapcsán is felmerült, legutóbb arról lehetett hallani még júliusban, hogy a Red Bullt vásárolnák meg, de a Williamsszel is tárgyaltak, mielőtt a Force Indiára esett a választásuk. Az indiai üzletember, Vijay Mallya tulajdonában álló csapat az új név mellett új festést is kaphat: kék és arany színű lehet a 2016-os kocsi.

Mallya ugyanakkor még nem erősítette meg a névcserét, csak annyit mondott, hogy ha valaki egy nagy zsák pénzt adna nekik, természetesen elgondolkodna a névváltáson. Ha valóban így lenne, akkor a Force Indiának még a Forma-1 kereskedelmi jogtulajdonosának jóváhagyását is meg kellene szerezni a végleges cseréhez, de ezt formaságnak tartják csak. A csapatot motorokkal ellátó Mercedes viszont állítólag már rá is bólintott az ügyletre, ami nem meglepetés, miután 5 százalékos részesedésük van az Aston Martinban.

Az Aston Martin eddig két szezonban, 1959-60-ban volt jelen az F1-ben, hat futamon egy második helyet szereztek.