Vettel megnyerte azt, amit még soha

2015.11.22. 14:37

A csapatversenyben a Sebastian Vettellel és Nico Hülkenberggel felálló németek alulmaradtak az angolokkal szemben a Bajnokok Bajnoka csapatversenyében, de egyéniben a négyszeres F1-es világbajnok most a leggyorsabb volt.

A versenyre az autósportok bajnokait szokták meghívni, akik ezúttal a londoni Olimpiai Stadionban mérték össze sebességüket.

A lebonyolítás igazságos, a versenyzők ugyanolyan autókat kapnak a gyepre felépített pályán, és azzal kell megelőzni a másikat, egy párharc két győzelemig tart.

Vettel a döntőben a dán Tom Kristensennel találkozott, aki a Le Mans-i száguldáson szokott jól szerepelni. Buggyval az első futamban megverte.

A nyolcféle autóból a döntő második futamára KTM X-Bow-t kapott mindkét versenyző, de mivel Kristensen kevéssel a rajt után hibázott - szerinte az autó nem kanyarodott megfelelően jobbra -, Vettelnek lényegében csak végig kellett mennie.

Vettel megnyeri a második futamot

„Nem tagadom, ideges voltam. Kicsit meg is lepett, hogy annyi sikertelen év után most végre nyertem” - értékelt a verseny után a Ferrari pilótája.

Kristensen negyedszer lett második, de hogy nem könnyű ezt a kupát megszerezni, arra Michael Schumacher is jó példa, mert csapatan ugyan nyerni tudott, a svéd Mathias Ekström kétszer is legyőzte az egyéni döntőjében.