Ferrari: Nem közelebb kerülni akarunk a Mercedeshez

2015.11.23. 11:46

Két futamgyőzelmet tűzött ki célul idénre a Ferrari-főnök Maurizio Arrivabene, és elvárásait már szeptember végére teljesítette a csapata, Sebastian Vettel Szingapúrban már harmadszor nyert.

Közelebb kerültek a Mercedesekhez 2015-ben, de 2016-ban már nem elégszik meg ennyivel a főnök.

"Hogy őszinte legyek, nem közelebb akarunk kerülni hozzájuk, hanem előttük akarunk lenni. Alázattal mondom ezt, de közelebb lenni, hát már most is közelebb vagyunk. Jövőre előznünk kell" - jelölte ki az új célt Arrivabene a Motorsport.com-nak adott interjújában.

Arrivabene a két pilótájával
Arrivabene a két pilótájával

Idén a motor volt a Ferrari legnagyobb erőssége, sokat fejlődtek ezen a téren, most igyekszenek a többi területre is koncentrálni.

"Idén nem volt lehetőség rá, hogy túl nagyokat változtassunk a kocsin, a következő szezonra készülünk nagyon. Nem vághatunk neki 2016-nak a mostani motorral, dolgozunk rajta, de dolgozunk az autó minden egyes részén, nem csak a motoron."

A szabályok, ahogy idénre, jövőre sem változnak, viszont a következő lesz James Allison technikai igazgató első teljesen saját Ferrarija. A mérnök tavaly szezon közben érkezett, amikor már elkezdték a fejlesztéseket 2015-re. Finomítani tudott, ezúttal viszont az első pillanattól az ő vezetésével zajlik az új Ferrari gyártása.