Nem kérdés a szezon meglepetése, ránk is fogja hozni a frászt

2015.11.24. 17:45

Egyértelműen a szezon felfedezettje lett idén Max Verstappen, aki 17 évesen kezdte az idényt, csak szeptember végén lett nagykorú, ám tapasztalatlansága egyetlen hibától eltekintve kvázi egyáltalán nem hátráltatta.

Monacóban, május végén volt egy nagyobb balesete, ott többen kritizálták, ám azóta csak eredményeiről és előzéseiről beszélnek. Zsinórban hat pontszerzésnél jár, ami rekord a Scuderia Toro Rossónál, és tartalmaz két negyedik helyet, a Hungaroringen, és Austinban.

Nem véletlen, hogy a négyszeres bajnok Vettel is őt emelte ki, amikor az év újoncáról kérdezték.

"Max meglepett az agresszivitásával, néha túlontúl is az volt, de összességében nagyszerű szezont futott. Kétszer is negyedik lett, idővel a legjobbak közé fog kerülni, nem is kell kapkodnia az ő korában. Biztos vagyok benne, hogy fáj még majd miatta a fejünk, nekünk, az idősebb generációnak, aminek én is része vagyok" - idézte a ferrarist az Autosport.

Ricciardónak már a szezon első nagydíján feltűnt
Ricciardónak már a szezon első nagydíján feltűnt

Verstappen legutóbb Brazíliában dobta fel a show-t két klasszikus előzéssel, ami jól mutatja, mennyivel érettebb a koránál. Vettelnek külön is aggódhat miatta - bár ez még nagyon erős kifejezés -, mert a Ferrari állítólag már idén azon dolgozott, hogy megszerezze a hollandot, csak a Red Bull-lal kötött szerződéséből egyelőre mozdíthatatlan. Úgy tudni, egy év múlva már nagyobb eséllyel tudnák megszerezni.