A McLaren is elképzelte a szuper-F1 autóját

2015.12.03. 11:15

Az év elején a Ferrari jött ki egy elképesztő F1-koncepcióval, pár hónapja egy független dizájner képzelt el egy kocsit a McLarennek, pár éve a Red Bull is előállt már hasonló tervekkel, most pedig a McLaren hozott ki egy brutális gépet, ami a jövő Forma-1-ében versenyezhetne.

A kocsi csak alapjaiban hasonlít a mostani gépekre, kabinja van, kerekei fedettek, a jelenlegi szabályok szerint természetesen semmi keresnivalója nem lenne a Forma-1-ben. De alkotói nem is ezt tartották szem előtt, hanem hogy mit tudnának kihozni a tudomány adta lehetőségekből.

Az MP4-X megépíthető lenne, ha akarnák, és nem lenne a McLaren F1-csapata elég mély válságban. A meseautót sem ok nélkül közölhették, mivel a szponzorok egymás után lépnek le az istálló siralmas szereplése miatt, és pályán mutatott teljesítményükkel már a kutyát nem érdekelnek, valahogy be kell kerülniük a hírekbe.

Ilyen akciójuk volt már két hete Brazíliában, aztán az utolsó futamon, a hétvégén is csináltak maguknak egy minibalhét, ami miatt beszéltek róluk.

Ez a szuperautó is leginkább egy ilyen - sikeres - próbálkozás, más értelme nincs.