Háború lesz Verstappenért

2015.12.17. 15:55

A nyár után a héten is fölmerült, hogy a Ferrari komolyan pályázik Max Verstappenre, most a Mercedestől meg is erősítették, nekik is kellene a holland. Nem azonnal, de a jövőben biztos.

"Figyelni kell a srácra, személy szerint nagyra tartom, tetszik, ahogy apa és fia a dolgokhoz áll. Nyilvánvalóan a Forma-1-ben van a fiú helye. Nálunk egyelőre nem téma, mert hosszútávú szerződése van a Red Bull-lal" - mondta a Motorsport.com-nak Toto Wolff Mercedes-csapatfőnök.

Wolff azt is elmesélte, tavaly ő is tárgyalt a Verstappenekkel - Jos, az apa is F1-pilóta volt 15-20 éve -, de nem tudtak megállapodni, mert a Merci nem tudott azonnal helyet szorítani a szupertehetségnek egyik kocsijában sem. A Red Bull viszont igen, fiókcsapatába, a Toro Rossóba ültette be.

Wolff előjött a fair play-szöveggel: "Ha kinevelsz egy pilótát, és vállalod a rizikót, ahogy a Red Bull tette, akkor azt tiszteletben kell tartani. Nem fogunk beleavatkozni a kapcsolatukba. Ha a dolgok a mi irányunkba alakulnak, remek, de ha nem, nem".

Úgy tudni, Verstappen RB-szerződése még két évig nehezen támadható, viszont 2018-ban már szabad lehet. Azév végén jár le Lewis Hamilton szerződése a Mercedesnél, biztosra vehetjük, hogy 2017-ben ajánlatot fog tenni a Merci. Legkésőbb, ugyanis Nico Rosberggel a megállapodásuk már egy év múlva kifut, vagyis Hamilton új társat kaphatna.

Mivel a Ferrari már idén mozgolódott, ha a kölyök jövőre is olyan ügyes lesz, mint első évében, és kinövi az autóját, az olaszok nem fognak habozni, ami a Mercedest is lépéskényszerbe hozhatja, sportszerűség ide vagy oda. Sebastian Vettel még két évig biztosan a Ferrarié, Raikkönen szerződése viszont egy év múlva kifut, azaz meg is lenne náluk Verstappen helye.

Egy év múlva újra fel fog merülni ez a kérdés, és az F1 két szuperhatalma versenyezni fog a 18 éves gyerek aláírásáért. A Red Bull nehéz helyzetben találhatja magát, mert a nagycsapat, a Red Bull Racing autója a Renault-motorral jövőre is csak korlátozottan tűnik versenyképesnek, vagyis hiába viszik fel a nagyobbik istállójukhoz, igazán jó kocsit nem tudnak neki adni.