Rossz hír Ron Dennistől a McLaren-Hondának

2015.12.26. 10:17

Írtunk már arról, hogy a Honda mellett azért Ron Dennis döntései is hozzájárultak, hogy a csapat idén története legpocsékabb szezonján van túl, így nem túl pozitív az istálló számára, ha beváltja terveit, amikről most számolt be.

A Motorsport.com azt kérdezte tőle, hogy 67 évesen alkalmasnak érzi-e magát F1-csapata vezetésére.

"Extrém jó bőrben vagyok, legalábbis amennyire tudom. Figyelek magamra, nem esek össze a fáradtságtól. Nagyon motivált vagyok, túlteng bennem az ambíció. Örökre ambiciózus leszek. Az F1 változik, de ez már nem az én gondom. Az én feladatom az, hogy kiválasszam a megfelelő embereket a munkára. Ez a kihívás ebben a bizniszben, és minden bizniszben, hogy vezéregyéniségeket válasszak ki. Nem mindig jön össze, de ez benne a kihívás. Ne kergessenek illúziókat, motiváltabb és koncentráltabb vagyok, mint valaha, és képes vagyok hozzájárulni a McLaren jövőjéhez. Ha osztják a nézeteimet, ebben a pozícióban tervezem maradni" -  fejtette ki azt a fordulatot, hogy igen, még sokáig én maradok a McLaren főnöke.

Dennis arról is beszélt, hogy ami a pályán történik, az már nem az ő felelőssége, de szakemberszinten a McLaren kifogástalan. Nem érezte ezt egy-két évvel ezelőtt, ám most viszont már nagyon rendben vannak. Minden ettől függ, és szezononként változik a helyzet, mert egy-egy szakember csak hosszabb kihagyás után vállalhat újra munkát az F1-ben, mivel az előző csapata azért is fizet, ha nem csinál semmit.

"A mérnökcsapatunk is übermotivált és koncentrált. Úgy érzem-e, hogy az embereim el tudják végezni a melót? Igen" - tette fel, és válaszolta meg magának a kérdést összetéveszthetetlen stílusában.