Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Kiminek elege van Tilkéből, négy pályát visszahozna

2016.01.06. 13:56

Elege van Hermann Tilke Forma–1-es pályáiból Kimi Räikkönennek, több régi vagy nem is olyan régi, de szórakoztató pályát is visszahozna a sorozatba, nyilatkozta a Turun Sanomatnak.

„Minden pálya ugyanolyan, amikor új pályára megyünk, akkor is tudjuk, mire számítsunk. Egyformák. Természetesen persze mindegyik más picit, mert minden kanyar más kissé, de valójában mind Tilke-kanyarokból áll.”

A jelenlegi versenynaptárban Tilke tervezte a bahreini, a sanghaji, a szocsi, az abu-dzabi, a malajziai és a texasi pályát, illetve az idén bemutatkozó bakuit is, azaz a szezon harmadában nála versenyez az F1.

Räikkönennek több helyszín is hiányzik, de nem csak a vonalvezetés, az atmoszféra miatt is.

„A török kellemes pálya volt, én szerettem Magny Cours-t, más volt, mint a többi, és nem volt körülötte a szokásos felhajtás. Imola az egyik legjobb, a nagyszerű hangulatával együtt. És ott van még a Nürburgring" – sorolta.

Isztambulban 2005-ben nyert, a franciaországi Magny Cours-ban 2007-ben, a San Marino melletti Imolában soha, a német Nürburgringen, ahol régebben az Európa GP-t tartották, 2005-ben az utolsó körig vezetett, amikor eltört McLarenjének jobb első kerékfelfüggesztése, és kiesett.

A Nürburgringen a Német GP tavaly elmaradt, idén Hockenheimben lesz, de jövőre visszatérhet oda. Kérdés, hogy akkor az F1-ben lesz-e még a finn, akinek év végén lejár a szerződése a Ferrarinál.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.