Jeromos
9 °C
26 °C

Nagy bajban van Maldonado

2016.01.14. 10:17

Venezuelában tárgyalnak a Renault vezetői egyik pilótájuk, Pastor Maldonado jövőjéről, értesült az Autosport. A versenyző helye abszolút biztosnak tűnt az istállónál, amikor elődjét, a Lotust megvette a francia gyár, ám a Renault-elnök Carlos Ghoshn nem akarta megerősíteni, hogy ő és a brit Jolyon Palmer vezet náluk jövőre.

Maldonado posztja ugyanis bizonytalanná vált, mert

  • decemberben elveszítette a választásokat az eddigi venezuelai elnök, Nicolas Maduro
  • folyamatosan zuhan az olaj ára, már minimálrekordokat döntöget

A 30 éves pilótát ugyanis leginkább azért akarják megtartani, mert személyes szponzora, a venezuelai olajkonszern, a PDVSA mintegy évi 45 millió euróval támogatta a Lotust tavaly, illetve előtte korábbi istállóját, a Williamset is, és a szerződése szerint ez a pénz idén a Renault-t illetné.

Csakhogy Maduro hiányában egyáltalán nem biztos, hogy Maldonadót továbbra is támogatja az ország, pláne, hogy a cég bevételei is esni fognak az olcsó olaj miatt.

A Renault most azon dolgozik a dél-amerikai államban, hogy újratárgyalja a Maldonadóval kötött szerződést, és valahogy megmentse magának a támogatást, illetve a pilótát. Ha ez mégsem sikerül, Maldonado Forma-1-es karrierjének vége, mert a pénze nélkül nem tartanák meg: nem olyan gyors és tehetséges, ráadásul borzasztó szabálytalanul vezet, már szinte az összes többi pilótával akadt balhéja. Büntetéseit nehéz számon tartani, bár 2015 volt a leghiggadtabb szezonja, ami persze inkább annak köszönhető, hogy a Lotus kocsi meglehetősen lassú volt, és legtöbbször a középmezőny végén kullogott.

Amennyiben nem tartják meg, helyettes után kell nézniük a franciáknak, és a hírek szerint gyorsan meg is egyeznének a McLarentől elbocsájtott Kevin Magnussennel. A dán 2014-ben végigversenyezte az évet a McLarennél, tavaly viszont csak az első futamon indulhatott, majd az idény vége felé közölték vele, náluk vége a karrierjének.

A Renault azt megerősítette, hogy az újonc Jolyon Palmer szerződésével semmi gond, ő biztosan bemutatkozhat az F1-ben idén náluk.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.