Új főnököt kap a McLaren

2016.01.15. 11:02

A McLaren közölte, hogy CEO-nak szerződtette Jost Capitót, aki 2013 óta vezette a VW raliprogramját, amiben három vb-címet szereztek az utóbbi három évben. Az 58 éves szupermenedzser közvetlenül Ron Dennis alá érkezik, csak neki kell jelentenie, beosztottja lesz Eric Boullier sportigazgató is, aki az F1-csapatot felügyeli, vagyis ő lesz kvázi az új csapatfőnök.

Jonathan Neale helyét veszi át, aki a McLaren Technology Group - a teljes McLaren-csoport - CEO-ja lesz a továbbiakban.

Capitónak hihetetlenül széles a motorsportkarrierje, motokrosszversenyzőként indult, majd 1985-ben kamionnal nyerte meg a Dakar-ralit. Ezután kezdődött mérnöki karrierke a BMW motorrészlegénél, majd a Porsche sportrészlegéhez, utána, 1996-ban a Sauberhez került a Forma-1-be, és 2001-ig itt dolgozott, szintén CEO-ként. A Ford következett bő 10 évre, ezt követte a Volkswagen.

Igazi sikerembernek tartják, aki rengeteg nagy projektet vitt már végig, de a McLaren-Hondánál nehezebb feladata valószínűleg eddig nem volt. A csapat története legkiábrándítóbb idényét zárta a Forma-1-ben tavaly.

Amit nem tudni, hogy mikor állhat munkába, ugyanis a VW-vel olyan szerződése lehetett, hogy távozása után egy ideig nem dolgozhat, így azt nem közölték, mikor csatlakozik az istállóhoz. Valószínűsíthető, hogy félévet kell kihagynia, így a nyáron lehet rá számítani.