Mattra fújták az idei Red Bull-kocsit

header launchevent2 4123123212
2016.02.17. 14:05

Némileg váratlanul, szerda este hatkor bemutatta 2016-os F1-autóját és az új ruhagyártóját, a Pumát a Red Bull Racing, pontosabban csak a festését, az idei specifikációt ők is csak hétfőn, a barcelonai teszten vetik be élesben.

A kocsin szembetűnő legnagyobb változás az, hogy az Infiniti szponzorációjával együtt eltűnt a márka lila színe is, a logójuk helyett pedig visszatért a Red Bull-felirat a kocsi oldalára, ami a 2012-es szezon végéig díszítette azt. A fehér kontúr viszont már nem tért vissza, ezzel sokkal sötétebbnek tűnik az autó, mint a korábbi verziói, amit erősít az is, hogy az alapszíneket matt festékkel fújták fel, az orrkúp oldalát pedig feketére festették.

A londoni bemutatón némi tréfára is vállalkozott a csapat, eredetileg ugyanis csak ügyesen elhelyezett kartondarabokról rántották le a fátylat, a kocsit a díszlet mögül tolták elő. A bemutató előtt kedden egyébként a csapat pilótája, Daniel Ricciardo félrevezetés gyanánt posztolt egy videót twitteren, abban viszont nem az idei festésű kocsi, hanem a január végi, vizes pályás teszten használt autó volt látható.

A festés alapján mindkét eddig bemutatott kocsi, a Red Bullé és a Renault-é is elég sötétre sikerült, igaz, a franciák a bemutató után egyből közölték is, hogy a festés és a dizájn sem végleges, az ausztrál idénynyitóra mindkettő változhat.

Hétfőn, a barcelonai teszt kezdetén láthatjuk először a legtöbb idei kocsit - eddig csak a Renault van meg -, de előtte, már pénteken jön a Ferrari és vélhetően a Mercedes, ami Silverstone-ban fut pár próbakört, ha minden igaz. Vasárnap érkezik a McLaren-Honda, míg utolsóként, március 1-én, a második teszten a Sauber. Hétfőn a Red Bull mellett a Toro Rosso, a Force India, a Haas, a Manor-Marussia, a Williams mutatkozik be.