Orsolya
7 °C
10 °C

A Forma-1-es fejvédő keret szörnyű, de életeket fog menteni

2016.03.04. 10:57

Csütörtökön Kimi Raikkönen próbálta ki először a Forma-1-ben jövőre bevezetni tervezett fejvédő keretet, vagy más nevén glóriát. A biztonsági módosítás megosztja a pilótákat, bár a finnen kívül csak Vettel ment eddig vele, a tesztek pénteki napján, véleménye már sok társuknak van.

"Kérem, ne! Ez a legrondább módosítás a Forma-1 történetében. Elismerem a biztonságért folytatott harcot, de ez a Forma-1, és tökéletesen rendben van, ahogy van" - twittelte Lewis Hamilton. Amikor a pályán kérdezték a véleményét, csak megfogta a fejét, de nem mondott semmit.

Egyetért vele a Force India-versenyző Nico Hülkenberg.

"Ne tegyék. Rossz üzenete van. Az F1 nagyon biztonságos. Szörnyen néz ki, nem tetszik, nem akarom látni. Nem lehet sterilizálni a sportágat, kell egy veszélyfaktor. Bizonyos szempontból emiatt is vonzó az F1, szükség van erre. Az F1 biztonsági szintje nagyon magas, én kész vagyok elfogadni a rizikót, és folytatni úgy, mint eddig. Nem tetszik a kinézete, úgy érzem, a legkisebb veszélytényezőt is ki akarják szűrni" - akadt ki a német.

A másik oldalon áll Felipe Massa és Nico Rosberg, igaz, nekik sem tetszik.

"A biztonság a legfontosabb, totálisan egyetértek a fejvédő kerettel, vagy a zárt kokpittal, vagy bármivel. Egyetértek ezzel a módosítással. De attól még nem igazán szép, meglátjuk, milyen lesz a végleges forma. Ha a biztonságot növeli, rendben van" - idézte az Autosport.com Felipe Massát.

Rosberg osztja a véleményét: "Szerintem ez egy masszív lépés a biztonság terén, mivel (az utóbbi években) a tragédiák nagy része így következett be. Ez megmentette volna azokat az embereket, vagyis óriási lépés, nyilvánvalóan szükség van rá. Oké, vizuálisan nem a legjobb, egyelőre, de néhány szögből, például elölről nagyon menően néz ki. Még egy kis gondolkodással szebbé lehet tenni, vagyis teljes mértékben támogatom".

A berepülő-pilóta, Raikkönen inkább arról beszélt, mennyire is lehet látni tőle. "Kicsit más a kilátás, enyhén korlátozott előre, de nem hiszem, hogy ez lesz a végső verzió. A különbség viszont meglepően kicsi" - foglalta össze a tapasztalatait.

UPDATE: Péntek délután Vettel is elmondta a tapasztalatait. "Osztom, nem valami szép. De ha segít életeket menteni, nincs olyan érv, ami miatt ne használnánk." Utalt Henry Surteesre és a tavaly meghalt Justin Wilsonra, akik minden bizonnyal köztünk lennének, ha van védőkeret a kocsijukon. Egyiküket egy kerék, utóbbit egy nagyobb darab alkatrész találta fejen verseny közben.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.