A Red Bull bemutatta a vadászgépes fejvédő keretet

2016.03.19. 09:38

Képeket közölt saját bukókeretes fejvédő-koncepciójáról a Red Bull Racing szombaton. Ötletük egy vadászgép kabinjára emlékeztet, van plexis része is, és a ferraris keret egyetlen pillérje helyett két oldalsó pillérből áll. Vitán felül esztétikusabb az eddig látott elképzelésnél, és mivel félig zárt, a kisebb berepülő tárgyaktól is megvédené a pilótát, mint például a Massa-balesetnél látott rugótól.

Ezeket emelte ki Chris Horner RBR-csapatfőnök is. Vannak viszont hátrányai, illetve eddig megoldatlan kérdések, mint például a párásodás, amire ki kell találni valamit, vagy egyáltalán a plexi tisztíthatósága. Még dolgozik rajta a Red Bull, áprilisban akarják kipróbálni a szerkezetet F1-autón.

Közben Charlie Whiting FIA-versenyigazgató az Autosportnak megerősítette, 2017-re mindenképp be akarnak vezetni valamit, és a pole pozícióban a Ferrari eszköze áll.

Az RBR-ét még nem vizsgálták meg, de meg fogják, ha kész lesz, és használható lesz. Ha viszont nem lesz kész időben, nem fognak rá várni, akkor sem, ha jobb, mint a Ferrarié, mert mielőbb akarnak valamilyen védőeszközt a pilóták fejéhez.