Miklós
-7 °C
2 °C

Egy futam után elkaszálták az új F1-időmérőt

2016.03.20. 05:54

A csapatvezetők vasárnap reggeli találkozóján megegyeztek, hogy a 2016-ra bevezetett új időmérőrendszer azonnali eltörlését kérik, és szeretnék, ha a Bahreini Nagydíjon már a tavaly is használt rend szerint kvalifikálnának a versenyzők.

Az új rendszer szerint minden harmadban bizonyos idő után 90 másodpercenként kiesett az épp leglassabb pilóta, ám semmiféle komoly izgalmat nem hozott az új rendszer, sőt, a pilóták, a csapatvezetők, a szurkolók és Bernie Ecclestone is pocséknak találta.

„Még az F1 bizottságnak is jóvá kell hagynia, de szeretném látni, hogy valaki keresztbe tesz a kérésnek a szombati időmérő után” – mondta Toto Wolff, a Mercedes főnöke. Wolff azt is elárulta, hogy felmerült, hogy az időmérő első két harmadára megtartsák a kieséses formátumot és csak a harmadikra töröljék el – Barcelonában, a szezon előtti tesztek alatt ezt kérték –, de nem akartak még egy rossz döntést hozni, ezért inkább előbb visszatérnek a jól ismert verzióhoz, mielőtt tovább variálnak.

Az újabb variálás viszont már csak 2017-ben jöhet, ugyanis a most benyújtott kérés alapján a teljes további 2016-os szezonban a régi, nem kieséses rendszer szerint zajlik majd az időmérő.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.