Eltört Alonso ülése az ausztrál balesetben

2016.03.29. 12:16

Fernando Alonso már az Ausztrál Nagydíj után is egy a „világ legszerencsésebb embere” szalagcímű újsággal fotózkodva nyugtázta, hogy hatalmas mázlija volt a baleset során, de most kiderült, hogy valószínűleg nagyobb bukást úszott meg, mint azt elsőre gondoltuk, vagy mint látszott.

A Corriere della Sera keddi cikkében ugyanis belsős információkra hivatkozva arról ír, hogy a balesetben eltört a spanyol pilóta ülése annak ellenére, hogy az ütközésnél „csak” 46 G-erőt mértek a pilóta vállánál található szenzorokkal – tavaly Carlos Sainz Jr. hasonló erővel csapódott a falba Szocsiban a harmadik szabadedzésen, de ott nem sérült meg az ülés.

A 46 G erejű ütközés és a törött ülés miatt, ahogy az várható volt, az FIA külön vizsgálatot indít a baleset részleteinek kiderítésére, ebben pedig az idei szezontól minden kocsira rászerelt szuperlassító kamera is segíti majd a munkájukat. A nyomozás során talált adatok alapján még biztonságosabb és ellenállóbb pilótafülkéket tudnak majd építeni a csapatok.

Alonso és Gutiérrez balesete az Ausztrál Nagydíjon

A Correire at is megemlíti cikkében, hogy Alonso 312 km/h-s tempónál ütközött neki Esteban Gutiérrez Haas-Ferrarijának, a McLaren ezután kezdett el pörögni a sóderágyba érve. Alonso sértetlenül szállt ki a kocsiból, amit a McLaren igyekszik rendbe hozni a hétvégi Bahreini Nagydíjra, a Honda-motort viszont biztosan ki kell cserélniük.