A Ferrari-veszélynek már a gondolata is izgalmas

2016.03.30. 16:45

Két éve egymással vívott késhegyre menő csatát a két Mercedes Bahreinben, tavaly viszont a Ferrari már meg is verte az egyik kocsijukat: Kimi Raikkönen lett a második Lewis Hamilton mögött, és csak három másodperccel lemaradva.

Az ausztrál futamon is vezettek a Ferrarik, de rossz rajtjuk után a Mercedesek simán visszaálltak az élre egy taktikai húzással - meg mert gyorsabbak voltak -, és nyertek.

Hamilton második lett Rosberg mögött, az angol újra várja a Ferrariktól, hogy harcra kényszerítsék.

Izgalmas már a gondolat is, hogy a melbourne-ihez hasonló versenyek jönnek. Lesznek futamok, mikor pár másodperccel verjük a Ferrarit, lesz hogy fej-fej mellett leszünk, és talán olyan is, hogy ők lesznek elöl. Tényleg nem tudjuk előre. Bahrain az elmúlt két évben szoros volt, nagyszerű lenne újra hasonlóan versenyezni

- vezette fel a sivatagi nagydíjat a világbajnok.

Maurizio Arrivabene Ferrari-csapatfőnök és Toto Wolff
Maurizio Arrivabene Ferrari-csapatfőnök és Toto Wolff

Csapattársa, Nico Rosberg biztos benne, hogy újra meghajtja őket Vettel, valamint Raikkönen.

Erősítettünk, de a Ferrari veszélyes volt ránk egész hétvégén Melbourne-ben, tiszta sor, hogy csatára kényszerülünk.

Főnökük, Toto Wolff arra figyelmeztette őket, ha újra elkönnyelműsködik a startot, az itt már a győzelmükbe kerülhet.

Erősen kezdtük a szezont, és bár Melbourne-ben egészséges előnyünk volt, a rossz rajtokon simán elmehetett volna a versenyünk. Bahrein elméletileg fekszik a Ferrarinak, úgyhogy kis különbségekre és közelharcra számítunk.



Bahreinben lesz az év első esti futama, magyar idő szerint az időmérő és a start is délután ötkor van, szombaton, illetve vasárnap. De nincs nagy időeltérés, ott is csak hatkor kezdenek.