A McLaren bekönyörögte volna Alonsót a futamra

2016.04.02. 12:48

Meglehetősen érdekes lépésre szánta el magát a McLaren Bahreinben, pontosabban nem is a csapat, hanem a főnök Ron Dennis, aki pénteken a csapatmenedzser Dave Reddinggel az oldalán arra kérte az FIA főbb vezetőit, hogy mégis engedjék autóba ülni Fernando Alonsót.

Az Ausztráliában hatalmasat bukó spanyolról Bahreinben derült ki, hogy bordarepedése van, ezért nem kapott engedélyt arra, hogy részt vegyen a hétvégén, ám a jelek szerint Dennisnek nem elég az orvosi szakvélemény. Az angol ugyanis vitatja azt a protokolleljárást, ami alapján megtagadták a spanyoltól a vezetést.

Mivel Dennisnek nincs hivatalos cselekvési köre a versenyhétvégéken, gyanítható, hogy egyéni akcióról, és nem a csapat közbenjárásáról van szó, bár a McLaren sajtósa elismerte a Motorsportnak, hogy pénteken egyeztetésbe fogtak az FIA-vel, ugyanakkor számukra, ahogy mindenki számára is a pilóta egészsége a legfontosabb.

Dennis közbenjárása ellenére szinte biztos, hogy Alonso parkolópályán marad a hétvégén, és a belga Stoffel Vandoorne vezet majd a helyén.

Frissítés: az FIA elutasította a McLaren kérését, így Alonso helyén a belga pilóta indulhat majd.

Kiosztottak egy kemény büntetést is még pénteken, méghozzá a Renault-pilóta Kevin Magnussennek, aki elfelejtett megállni a kötelező mérlegelésre a második szabadedzés alatt. Ezért a vasárnapi futamot a szombati időmérőn elért eredménytől függetlenül a boxutcából rajtolva kezdi majd a dán, aki pénteken a 16. leggyorsabb időt autózta.